Sporthal Ter Leie

recreatie

Begin jaren zeventig wordt de grote zaal opgetrokken.  Later wordt een tweede volume toegevoegd. De turnclub ‘Vaste vuist’ en danstheater ‘Arte’ kunnen vanaf dan gebruik maken van zalen die specifiek ingericht zijn voor gymnastiek en dans.

Het nieuwe volume volgt de perceelgrenzen van het naastliggende terrein. Het volume biedt nieuwe kleedruimtes, polyvalente zalen en zorgt voor een uitbreiding van de huidige gymzaal waardoor de capaciteit verdrievoudigt. Op het verdiepingsniveau zijn kleinere polyvalente ruimtes visueel verbonden met de grote zaal.

In een laatste fase wordt een grondige renovatie gedaan van de inkom en de verouderde kleedruimtes. Wij waren van mening dat dit element visueel rust moest brengen in het geheel van verschillende volumes. Geïnspireerd door de griekse agora en de zuilengallerijen die verschillende zalen verbinden, werd gekozen voor een eenvoudige gaanderij die de twee inkomzones met elkaar verbindt. De gaanderij biedt ook een schuilplaats voor regen of een aangename schaduwplek in de zomer.