Restaurant Castor

interieur / werken & handel

Chef Maarten Bouckaert startte begin 2016 met zijn restaurant Castor een nieuw culinair avontuur. Dit avontuur had een nieuw architecturaal kader nodig. Het hedendaagse ontwerp is opgevat als een compositie van beton en hout.

Om te kunnen ontsnappen aan de drukke steenweg waarlangs het restaurant gelegen is, werd aan de voorzijde een gesloten betonnen muur gebouwd. De muur wordt tweemaal onderbroken. Enerzijds om toegang tot het restaurant te geven en anderzijds een glimp van het interieur te tonen. Dit om de nieuwsgierigheid van een eventuele bezoeker op te wekken.

Bij het binnenkomen in het restaurant wordt je begeleid door de houten wand die zich ontvouwd doorheen het interieur. Tevens is deze houten ‘leidraad’ een subtiele scheiding tussen de zaal en de keuken. Achteraan opent het volume zich naar de omliggende natuur en zorgt zo voor de nodige lichtinval in het restaurant. Door het gebruik van echte, natuurlijke en eerlijke materialen creëerden we een sober maar luxueus resultaat. Het reflecteert ook de eenvoud waar Castor voor staat. Het cederhout buiten zal, na vergrijzing, een geheel vormen met het beton. Binnen blijft de originele kleur van het cederhout voor een warm effect zorgen. Het gebruik van de zwarte marmer voor het vast meubilair zoals de bar, het ontvangstmeubel en de open haard  maakt het geheel af.

 

 

Locatie Kortrijkseweg 164 8791 Waregem, België